Bruschetta na 3 sposoby:


Classic

Porcja na: 7 bruschett z każdego rodzaju Przygotowanie: kilka minut Poziom trudności:1
Składniki:
- 2 małe bagietki
- ser camembert
- ser mozarella
- ser typu gouda
- pomidorki koktailowe
- masło lub margaryna
- przyprawa do pizzy
- dżem malinowy
- Bagietki pokrój na plastry.(jezeli chcesz możesz zapiec je w tosterze - oczywiście też pokrojone)
- Posmaruj je masłem.
- Pokrój 11 pomidorków(na pół, potem jeszzce raz na pół, i na mniejsze części). Wsyp do 2 miseczek. Do 1 miseczki dodaj 3-4 plastry mozarelli pokrojonej w kostkę. Do drugiej 2-3 plastry sera typu gouda. Do 3 dodaj 2-4 plasty sera typu camembert. Do wszystkich trzech dodaj przyprawę do pizzy.
- Połóż bagietki na 3 osobne talerze(ze względu na długość pieczenia). Udekoruj 7 bagietek zawartością 1 miseczki, kolejne siedem zawartością 2 miseczki. Kolejne siedem udekoruj camembertem i dzemem malinowym.
- Włóż do mikrofali, każdą z osobna. Kiedy ser się rozpuści, wtedy są gotowe.
- Możesz także dać do piekarnika wszystkie razem i piec 10-15 min. w temp. 200 stopni.
Smacznego!
![]() |
Version: Oriental |
![]() |
by: Juliette in Cookland |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz