czwartek, 1 maja 2014

Bruschetta na 3 sposoby

Bruschetta na 3 sposoby:

Wiejski

 Classic

Orientalny

Porcja na: 7 bruschett z każdego rodzaju   Przygotowanie: kilka minut     Poziom trudności:1

Składniki:

  • 2 małe bagietki
  • ser camembert
  • ser mozarella
  • ser typu gouda
  • pomidorki koktailowe
  • masło lub margaryna
  • przyprawa do pizzy
  • dżem malinowy
Sposób wykonania:
  1. Bagietki pokrój na plastry.(jezeli chcesz możesz zapiec je w tosterze - oczywiście też pokrojone)
  2. Posmaruj je masłem.
  3. Pokrój 11 pomidorków(na pół, potem jeszzce raz na pół, i na mniejsze części). Wsyp do 2 miseczek. Do 1 miseczki dodaj 3-4 plastry mozarelli pokrojonej w kostkę. Do drugiej 2-3 plastry sera typu gouda. Do 3 dodaj 2-4 plasty sera typu camembert. Do wszystkich trzech dodaj przyprawę do pizzy.
  4. Połóż bagietki na 3 osobne talerze(ze względu na długość pieczenia). Udekoruj 7 bagietek zawartością 1 miseczki, kolejne siedem zawartością 2 miseczki. Kolejne siedem udekoruj camembertem i dzemem malinowym.
  5. Włóż do mikrofali, każdą z osobna. Kiedy ser się rozpuści, wtedy są gotowe.
  6. Możesz także dać do piekarnika wszystkie razem i piec 10-15 min. w temp. 200 stopni.
Smacznego! 
Version: Oriental


by: Juliette in Cookland










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz