czwartek, 1 maja 2014

Kremy do babeczek, ciast i innych wypieków

Te porcje są dosyć duże więc możecie zrobić z połowy.
Krem truskawkowy lub malinowo-cynamonowy:

  • 250 ml śmietany kremówki 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 4 łyżki truskawkowego napoju typu nesquik (proszku)/dżem malinowy, cynamon, cukier waniliowycukier puder
Wszystkie składniki powinny być schłodzone.
Śmietanę i mascarpone umieścić w misie miksera. Zmiksować do otrzymania gęstej masy (nie zbyt długo, by krem się nie zwarzył). 
Zmienić końcówkę miksera z ubijającej na mieszającą, dodać nesquik/inne i cukier puder tak aby krem był słodki, zmiksować do gładkości. Schłodzić przez 30 minut przed dekoracją.
Krem bananowy lub cynamonowo-żółty:

  • 250 ml śmietany kremówki 36%
  • 250 g serka mascarpone 
  •  4 łyżki bananowego napoju typu nesquik (proszku)/cynamon, barwnik żółty spżywczy, cukier waniliowcukier puder
Robimy tak samo jak w poprzednim.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz