środa, 17 grudnia 2014

Jabłka pod kruszonką

Metody są dwie: albo w małych naczynkach po jednym dla każdej osoby lub w wielkim naczyniu żaroodpornym, z którego przekładać można do małych miseczek.
Jabłka gotowe są w 5 min i wystarczy je tylko wstawić do piekarnika na 30-40 minut. Smacznego!

Co będzie nam potrzebne?
9 - 10 jabłek
250 g mąki
200 g masła (175 + 25 do wysmarowania naczynia)
200 g cukru
cynamon i cukier trzcinowy

Sposób upichcenia:

Jabłka obierz ze skórki i poszatkuj. Dopraw cynamonem i cukrem trzcinowym. Odstaw. W misce zmieszaj mąkę z cukrem i dodaj masło. Zrób kruszonkę rozcierając ciasto między palcami. TO BARDZO WAŻNE! Inaczej może się zrobić jednolite ciasto a n ie kruszonka :) Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem ułóż jabłka i posyp kruszonką. Nastaw piekarnik na 190 stopni i piecz ok. 40 min. aż ciasto się zarumieni.
Smacznego!
                         
     
                                                                                                        Julia w Krainie Garów Corporation 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz